De Opvolgers


Gedreven om kansen te zien én te pakken

In deze rubriek gaan wij op zoek naar familiebedrijven waarbij de volgende generatie op het punt staat het roer over te nemen of al een tijdje aan het roer staan.


In 1967 startte Willem Poppeliers zijn eigen onderneming in de brandblus- reddings- en veiligheidsmaterialen. Inmiddels heeft Pim het roer al enige tijd overgenomen. Wij gaan met beide heren in gesprek over het ondernemerschap en alles wat hierbij komt kijken.

Waarom bent u gestart met uw onderneming Polmai Brandbeveiliging BV?

Willem; 'Het ondernemen zat er van jongs af aan wel in, mijn vader had een groentezaak in Rotterdam-Zuid. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik verder zou gaan leren maar daar had ik geen zin in. Ik wilde liever met mijn handen werken.

Op mijn 17de ben ik gaan varen op zee, op het ms Eendracht. Na een jaar kwam ik weer thuis en ging ik aan de slag bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij als leerling machine bankwerker. Hier heb ik een aantal jaren gewerkt.


Op een gegeven moment ben ik aan de slag gegaan bij machinefabriek Wijboog als bedrijfsleider scheepsreparaties. Toen ik daar werkzaam was gebeurde er een ongeval aan boord van het mts ‘Mathieson’. Door een lek in de CO2 blusgasinstallatie in de machinekamer kwamen er zeven man om het leven. Dit heeft een grote indruk bij mij achtergelaten.

Na dit ongeval kwam ik in contact met de heer de Vries, chef van de firma Ajax-De Boer. Hij vroeg mij of ik bij hem wilde komen werken en of ik hem kon helpen bij het ontwikkelen van veiligheidsproducten, zodat dit soort ongelukken nooit meer konden gebeuren. Dát leek mij wel wat. Ik kwam aan boord van heel veel schepen om de veiligheid te inventariseren en daarvoor de materialen te leveren. Ik werkte op commissiebasis, breidde mijn netwerk uit en maakte al snel carrière.


De stap naar eigen ondernemerschap was voor mij niet erg groot. Samen met een compagnon ben ik gestart. Al snel stapte hij eruit, hij vond deze handel maar niks. Ik heb Polmai Brandbeveiliging samen met mijn vrouw van de grond af aan opgebouwd. Ik maakte lange dagen, was veel onderweg, zij verzorgde de certificeringen en het verdere papierwerk.

Wat waren voor u de hoogtepunten en uitdagingen van het ondernemerschap?

Door mijn netwerk had ik vrijwel direct klanten en opdrachten van grote rederijen als Dammers & van der Heide, Black Star Line, Oost Atlantic Line. Op een gegeven moment plaatste ik een advertentie in de krant. Daarop belde meneer Rood, technische dienst van Damco, of ik even naar de kade wilde komen. Ik ging erheen en daar stonden zes brandblussers op de kade. Met mijn gereedschap probeerde ik deze te openen maar er kwam geen beweging in. Ik zei tegen meneer Rood: ‘Ik krijg ze met geen mogelijkheid open.' Waarop hij zei: ’Dat zie ik, raar he?!' Deze zijn net ‘gecontroleerd’. Bij deze heb je de opdracht voor 200 droge lading schepen. Vervolgens kreeg ik ook nog de opdracht voor 100 tankschepen.

Om werk heb ik dus nooit verlegen gezeten. In de jaren heb ik goede tijden gekend en ook slechtere tijden door bijvoorbeeld faillissementen van opdrachtgevers. Een aantal keer scheelde een faillissement voor Polmai niet veel, gelukkig heb ik altijd tijdig bij kunnen sturen en m’n hoofd boven water weten te houden.

Welke wens/compliment of tip heb je voor Pim?

Ik ben trots op Pim en de jongens. Mijn tip? 'Gewoon lekker door gaan en met je voetjes op de grond blijven staan.'

Pim; Wat was voor jou de grootste motivatie om de zaak over te nemen?

Mijn jongensdroom was piloot worden. Ik had toen al veel ambitie en drive want ik heb werkelijk naar iedere luchtvaartmaatschappij een brief geschreven met hierin de vraag of ik bij hun aan de slag kon. Het is bij een jongensdroom gebleven want uiteindelijk ben ik een commerciële opleiding gaan volgen, iets wat ook erg bij mij past.


Ik kom echt uit een Rotterdamse ondernemersfamilie met mijn vader als grote voorbeeld. Als jong ventje hielp ik al mee in de zaak en verkocht ik, voor een paar extra centen, de veiligheidsstickers die over waren aan de ondernemers die op het bedrijvenpark zaten waar Polmai toen gevestigd was.

Later werd het wat serieuzer en hielp ik alle vakanties mee in de zaak. Door de groei van Polmai en de wijzigingen in de directie ben ik eerder van school gegaan om in de zaak te gaan werken.


Sinds 10 jaar ben ik eigenaar van Polmai Brandbeveiliging BV. In de afgelopen jaren heb ik het succes van mijn vader verder mogen uitbouwen en ik ben trots op wat we met het team al hebben bereikt.

Ik ben nog lang niet klaar met het ondernemen en zie nog genoeg kansen om verder door te groeien met Polmai.

Wat zijn belangrijkste ‘ondernemerslessen’ die je van je vader geleerd hebt?

Net als mijn vader wil ik het beste uit mijzelf en het bedrijf halen en ben ik gedreven om succesvol te zijn. Ik heb geleerd om altijd door te gaan en kansen met beide handen aan te pakken.

Welke ondernemersles heb je inmiddels zelf geleerd?


Het is belangrijk om altijd je afspraken na te komen, doen wat je zegt. Dit is niet alleen in je onderneming belangrijk maar ook in het 'gewone' leven. Verder dat er een groot verschil zit tussen ondernemen en het leidinggeven aan een team met mensen. Het succes van een bedrijf staat of valt met het hebben van een goed team.