Jong Maritiem Professional


'Voor mij is
iedere klus leuk en uitdagend.'

Voor deze rubriek praten wij met jonge talenten die met passie werken in de maritieme sector. Wij vragen hen wat hun werk in deze sector zo leuk maakt. Dit keer gaan we in gesprek met Daniël Veldman, 27 jaar, eigenaar van Sleepdienst Gepke B.V.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben een ambitieuze jongen, geboren in Rotterdam maar opgegroeid in Dordrecht op het schippersinternaat ‘De Singel’. Als ik niet op het internaat was, ging ik naar mijn ouders aan boord. Vroeger voeren mijn ouders op een sleepschip, tegenwoordig varen ze samen op het motorschip Anda.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière/ studie en het bedrijf waar je nu werkzaam ben?

Ik heb eerst een VMBO opleiding Elektrotechniek gedaan in Dordrecht, daarna ben ik naar het Scheepvaart- en Transport college in Rotterdam gegaan. Hier heb ik de opleiding ‘Stuurman / schipper’ gevolgd. Al vrij snel wist ik dat ik later op een sleepboot wilde gaan varen.

Ik kwam al vaak aan boord van sleepboten doordat ik veel kennissen heb in de sleepvaart. Voor mijn opleiding aan het STC moest ik ook een tijdje stage lopen. Bij Sleepdienst Verschoor aan boord van de Gepke en Gepke 3 vond ik een stageplek. Ik ben hier nooit meer weggegaan en heb de kans gekregen om dit bedrijf over te nemen. Vanaf 1 januari 2018 is de overname een feit en heet het bedrijf Sleepdienst Gepke.

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

Ik vind de diversiteit van dit werk heel uitdagend, geen dag is hetzelfde! Het geeft veel voldoening als het iedere keer weer lukt om het transport soepel en zonder schade te laten verlopen en dat de klant tevreden is.

"Het ondernemerschap haalt het beste in mij naar boven."

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik graag ondernemer wilde worden, daarom ben ik erg blij met de kans die ik heb gekregen om dit mooie bedrijf met een jong en ervaren team over te nemen.

Welke projecten van het afgelopen jaar waren voor jou het leukste?

Voor mij is iedere klus leuk en uitdagend. Wij hebben te maken met diverse factoren waardoor ons werk en daarmee de planning aan verandering onderhevig is. Iedere dag heb ik de uitdaging om de puzzel op te lossen en elk transport in goede banen te leiden. Als onze klanten tevreden zijn, ben ik dat ook.

Wie of wat inspireert jou en waarom?

Jonge mensen die zich vol enthousiasme inzetten in hun branche, die hard willen werken en leren. Deze jongeren leiden wij graag verder op in de praktijk en dat is ook hard nodig!