Womens Talk


'Wat is er mooier dan iedere dag op een andere plaats wakker te worden?'

In de rubriek 'Womens Talk' spreken wij deze keer met Josephine van Gent. Zij is werkzaam als manager Talent Acquisition Deck & Engine bij Holland America Line & Seabourn.


De Cruisevaart industrie is één van de snelst groeiende sectoren in de gastvrijheidsindustrie. Komende jaren neemt de vraag op personeel toe. Een grote uitdaging! We gaan met haar in gesprek.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière?

Na het afstuderen aan de Hogere Hotelschool had ik een aantal doelstellingen; een internationale carrière om de wereld te ontdekken en ik wilde graag werken met diverse culturen. Via via kwam ik in aanraking met de Cruisevaart industrie, één van de snelst groeiende sectoren in de gastvrijheidsindustrie, waar ook mijn partner werkzaam was.

Als Guest Relations Manager hebben we samen de kans gehad om, zowel zakelijk als privé, de hele wereld over te reizen. Wat is er mooier dan iedere dag op een andere plaats wakker te worden, in een varend vijf sterren hotel met internationale gasten waar je iedere dag verzekerd bent van een nieuwe uitdaging?


Door onze gezinsuitbreiding zijn we gestopt met varen en hebben we besloten om onze kennis over te dragen aan de potentieel geïnteresseerden. Hiervoor hebben wij, in samenwerking met verschillende Hotelscholen in Nederland, een Cruisevaart module ontwikkeld voor de opleiding ‘Hotel Operations’. Later is deze module uitgebreid met kennis over Deck en Engines.


Nu alweer ruim 15 jaar later ben ik, als manager Talent Acquisition Deck & Engine verantwoordelijk voor de werving van toekomstige talenten,

inclusief stagiaires met interesse in een carrière op zee, Deck officieren en Engineers voor de schepen van de Holland America Line (14) & Seabourn (5). Beide onderdeel van Carnival Corporation. Bij de werving kijken wij vooral of iemand past binnen onze teams aan boord en of diegene beschikt over de benodigde competenties.


Ik vind het fantastisch dat ik mijn eigen ervaringen kan delen met potentiele employees voor een zeevarend beroep in de cruise sector. Deze sector is bijzonder innovatief en volop in ontwikkeling.

Aan boord is geen dag is hetzelfde, zeker niet op de wereldreizen die wij mochten doen! Ook de noodzakelijke samenwerking tussen de Hotel-, Deck- en Engine afdeling is er één, die we aan de wal nagenoeg niet kennen. Het maakt dit werk extra complex, uitdagend en zeker interessant.


'Tussen 2019 en 2025 komen er ruim 80 nieuwe schepen bij en zal de industrie op zoek moeten gaan naar ruim 50.000 nieuwe medewerkers.'

Welke uitdagingen kom je tegen in je huidige functie?

De jeugd wil snel carrière maken en is niet zo honk- en jobvast als vroeger. Wij zoeken mensen die minimaal 3 tot 5 jaar willen investeren in een carrière op zee. Daarnaast is zeven dagen in de week werken voor een periode van drie tot vijf maanden, zonder vakantie of vrije dagen, voor velen een uitdaging. En dan heb ik het nog niet gehad over de uitdaging van het werken in een internationale omgeving met verschillende culturen. Wij merken dat het steeds uitdagender wordt om de vacatures vervuld te krijgen.


Op welke behaalde doelstellingen ben je het meest trots?

Als ik aan boord van één van onze schepen ben, vind ik het leuk om te zien hoe snel de stagiaires/cadetten zich aan weten te passen en hoe zij zich ontwikkelen. Ik ben er dan bijzonder trots op dat ik hen heb geholpen met het zetten van de eerste stappen aan boord van een cruiseschip. Daarnaast vind ik het fantastisch als ik zie hoeveel mensen er uiteindelijk al doorgestroomd zijn van “high potential” tot een eindverantwoordelijke management positie als Hotel Director, Chief Engineer of Kapitein.


Met wie zou je nog een keer samen willen werken en waarom?

Ik denk niet dat er een andere sector is waar meer uitdaging, variëteit, innovatiekracht en groei potentie zit dan de maritieme “vakantie” sector, de cruise industrie.


Op dit moment hebben wij als Carnival Group het meest innovatieve trainingscentrum ter wereld. Hier worden onze mensen getraind en bijgeschoold. Ik zou het een uitdaging vinden om in samenwerking met een vooraanstaand hotelketen dit soort trainingen ook voor hun hotels te ontwikkelen.


Wat spreekt je het meeste aan in de maritieme sector?

Het werken in de maritieme sector is afwisselend, uitdagend, niet 9 tot 5, internationaal, snel groeiend en met veel potentie. Wat wil je nog meer?! Je moet hier natuurlijk wel de persoon naar zijn.


Wie of wat inspireert jou en welke tip wil je onze lezers meegeven?

Een aantal jaren op zee zal je later in je leven veel brengen, ons gezegde is dan ook: If you can make it here, you can make it anywhere!


Door het reizen, de afwisseling, innovaties, het ontmoeten van nieuwe mensen en het werken in een internationale omgeving ben je nooit uitgeleerd! Al deze ervaringen hebben mij veel gebracht.