Voorwoord


Een flink staaltje
techniek

2019 wordt in vele opzichten een spannend jaar voor de binnenvaartondernemer, zeker op het gebied van Groener Varen. Wij volgen de ontwikkelingen en oplossingen dan ook op de voet en hopen in het nieuwe jaar ook weer ons steentje bij te kunnen dragen door het geven van bruikbare info. In deze editie hebben wij dan ook extra aandacht voor de drie duurzame schepen die Chemgas Shipping in een korte periode liet bouwen bij TeamCo Shipyard. Wij interviewen de heren van TeamCo en Chemgas Shipping en verdiepen ons in het flink staaltje techniek aan boord. Daarnaast lees je ook de persoonlijke verhalen van en over mensen met een hart voor de maritieme sector in de rubrieken; Jong Maritiem Professional, De Opvolgers en Womens Talk.


Wij zijn continue bezig om onszelf en de dingen die wij maken te verbeteren en te optimaliseren. Stilstand is immers achteruitgang. Daarom hebben we ons online publicatiesysteem geupdated om zo nog betere en leesbaardere e-magazines voor jou te kunnen maken.


Onze voornemens? Ons bereik nóg verder vergroten, nóg meer mooie verhalen schrijven en nóg meer bedrijven, mensen en kennis aan elkaar verbinden. Ons motto is niet voor niets ‘Share, Learn and Succeed’.


Dank aan al onze opdrachtgevers voor wie wij reeds deze verhalen mogen maken en over de bühne mogen brengen. Verhalen van maritieme ondernemers, over duurzame technieken, mooie diensten en unieke projecten.


Wij wensen je alle goeds voor het komende jaar!


Maureen Verschoor en Lotte Verschoor
Merkbaar Concept BV, uitgever van het maandelijks e-magazine GroenErvaren.