Womens Talk


Annie Gruisen: Mijn motto is samen sterk!

Opgegroeid in het hotel van haar ouders heeft Annie Gruisen al jong geleerd om gastvrij te zijn. Door haar kennis en bewogenheid met mensen heeft ze al een fantastische carrière achter de rug en is ze nog steeds van grote betekenis voor vele in de maritieme sector.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière?

Ik heb gestudeerd bij een goede Horecavakopleiding en deze ook afgerond. Mijn echtgenoot kreeg destijds een baan aangeboden in Krimpen aan den IJssel en zo kwam ik in de Rotterdamse horeca terecht. Ergens in 1976 raakte ik gesprek met de directeur van een Duitse riviercruiserederij, Köln Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt AG. In dat jaar nam deze rederij de Nederlandse riviercruiserederij, Holland River Line, over en was hij nog op zoek naar een aanspreekpunt voor de werknemers aan boord van deze schepen. Dat leek mij wel wat en zo ben ik aan de slag gegaan voor dit bedrijf.


In de daaropvolgende jaren mocht ik meedenken over ,destijds, nieuwe vaarschema’s over het IJsselmeer en mooie concepten voor onze reizigers. De Internationale verkoopkantoren in Miami, Los Angeles, Londen en Parijs registreerden bij hun klanten veel interesse in de vaartochten door Nederland, gecombineerd met een bezoek aan de Keukenhof in Lisse.


Dit concept bleek een succes en is later overgenomen door een groot aantal rederijen. Nog steeds is dit een populaire rondreis, zo waren er in het afgelopen jaar zo’n 175 riviercruiseschepen uit verschillende landen in ons land in de periode tussen maart en mei.

In die tijd kwam er een nieuwe regelgeving vanuit het Havenbedrijf Rotterdam. De kapiteins van passagiersschepen moesten in het bezit zijn van een Rotterdamse aantekening anders mochten zij niet verder de haven invaren. De rederij met zo’n 25 schepen had een groot aantal kapiteins in dienst die niet regelmatig in Rotterdam waren. Daarom werd aan mij gevraagd of ik mijn groot vaarbewijs met Rotterdamse aantekening wilde halen, aangezien ik ook in Rotterdam werkzaam was en al veel nautische kennis had opgedaan door de ontwikkeling van de vaartochten over het IJsselmeer, heb ik dat gedaan.
Later heb ik nog een studie marketing en rechten gevolgd en afgerond.

In 1999 werd Spido B.V. overgenomen door twee nieuwe aandeelhouders, een daarvan vroeg mij of ik de directiefunctie wilde vervullen.

Naast het aansturen van het horecagedeelte en het kantoor ben ik ook zeer betrokken geweest bij de bouw van de Abel Tasman in 2000. Later ben ik ook betrokken geweest bij het onderhoud en de aan- en verkoop van de Spido schepen.


Vanaf 2013 werk ik als zelfstandig adviseur bij A.G.A. en deel ik mijn brede kennis met opdrachtgevers in de horeca-, passagiers- en binnenvaart, duurzaamheid en toerisme. Een van de opdrachtgevers is Gemeente Rotterdam, afd. Rotterdam Maritime Capital of Europe. Een van de doelstellingen is om meer verbinding te zoeken tussen de haven en de binnenvaart en de samenwerking te versterken. Zonder de binnenvaart zou de haven nooit zo groot en belangrijk kunnen zijn.

Welke uitdagingen kom je tegen in je huidige functie?

Ik zie het als mijn uitdaging om mijn kennis, ervaring en visie te delen met anderen mensen en dan met name met de jongeren. In mijn rol als directeur heb ik ook altijd geprobeerd om samen een sterk team te vormen. Succes bereik je nooit alleen maar met elkaar.

Waar ben je het meest trots op?

Met het woord ‘trots’ heb ik niet zoveel. Ik word er blij van om te merken dat ik gewaardeerd wordt door de mensen om mij heen en dat ik tijdens mij carrière veel goede en leuke dingen heb gedaan en nog steeds doe. Onlangs kreeg ik een bericht van een oud-collega dat ze met zoveel plezier terugkijkt op de tijd dat we met elkaar hebben gewerkt en dat ze nu zelf als leidinggevende op dezelfde wijze haar gesprekken voert en haar medewerkers kansen geeft zoals ik dat toen deed. Dat vind ik een groot compliment.

Met wie zou je nog een keer samen willen werken en waarom?

Ik heb geen voorkeur voor een samenwerking met een bepaald persoon of bedrijfstak. Ik vind het enorm leuk om te bouwen aan goede samenwerkingen waarmee je doelen kunt bereiken. Over o.a. dit onderwerp geef ik gastcolleges op diverse scholen.

Ik maak vaak de vergelijking met het hebben van een goed voetbalteam; Je hebt niet alleen de aanvallers, verdedigers, de keeper, trainer maar ook de mensen die zorgen voor een mooi speelveld, mensen die de kleding wassen en klaarleggen, het bestuur etc. Iedereen is belangrijk voor het eindresultaat.

Wat spreekt je het meeste aan in de maritieme sector?

De maritieme sector is een hele diverse, dynamische en belangrijke sector. Voor vrijwel alle werknemers met de juiste instelling zijn er veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen.

Wie of wat inspireert jou en welke tip wil je onze lezers meegeven?

Ik heb door de jaren heen heel veel mensen ontmoet en ontzettend veel geleerd. Jong of oud, ongeacht iemand z'n functie, van iedereen kun je iets leren. Mijn motto is niet voor niets 'Samen Sterk'