DAG VAN DE BINNENVAART


Dát moet je
(er) varen

Het aftellen naar zaterdag 16 maart is begonnen. Er wordt hard aan gewerkt om van de eerste Dag van de Binnenvaart een succes te maken. Op diverse locaties verspreid over Nederland kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 15.00 uur terecht om meer over de bedrijfstak te weten te komen. De coördinatie is in handen van Bureau Voorlichting Binnenvaart en European Inland Navigation Promotion.

Wij spreken met Karel Uyldert van EINP over dit mooie initiatief.

Waarom een dag van de binnenvaart?

Onbekend maakt onbemind. Door het ernstige tekort aan varend personeel is er in de branche behoefte aan een landelijke campagne die deze sector eens goed op de kaart zet.

Het doel van deze dag is om als branche de buitenwereld eens te laten zien hoe mooi de binnenvaart eigenlijk is. Wij willen het imago van de sector verbeteren en de promotie ervoor verzorgen zodat we meer jongeren, maar ook volwassenen, kunnen inspireren en motiveren om voor dit mooie vak te kiezen.

Wat is er tijdens de Dag van de Binnenvaart te doen?

Op een aantal locaties in het land zijn tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante activiteiten te bezoeken en beleven. Alle binnenvaartscholen werken mee en verzorgen activiteiten. Ook Werkgeversservicepunt Amsterdam, Haven Amsterdam en meerdere bedrijven werken mee.

Geïnteresseerde kunnen 16 maart a.s. een schip bezoeken en een stukje meevaren (als dat voor de schippers mogelijk is), een machine­kamer, stuurhut en woning bezoeken,

maar ook een kijkje nemen op een scheepswerf om te zien hoe een schip wordt gebouwd of een bezoek brengen aan de verkeersleiding. Het is dus heel divers en een echte beleving.

Kun je iets vertellen over de organisatie van deze dag?

Ik vind het gaaf om te merken dat er zoveel steun is vanuit de sector. Samen met BVB coördineren we alle locaties door het hele land en deze samenwerking bevalt erg goed. Achter de schermen zijn we nog druk bezig met de invulling van de dag en het uitbreiden van het aanbod van activiteiten. Als er nog meer bedrijven hun deuren willen open zetten voor deze dag dan zou dit fantastische zijn! Het mooiste zou zijn als zich nog meer schepen aanmelden, die het zo kunnen plannen dat ze op 16 maart bij een van de scholen liggen en dat het publiek kan ervaren hoe het er aan boord uitziet. Wil je hieraan meewerken?