Jong Maritiem Professional


In mijn familie ben ik de enige die vaart

Sendo Shipping is een jonge en innovatieve scheepvaartonderneming. Niet voor niets is hun slogan 'Innovation is our course'. Hoe is het om daar werkzaam te zijn? Wij vragen het aan Robin Boldewijn, 26 jaar, begonnen als lichtmatroos en nu werkzaam als scheepsmanager.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Even voorstellen... Ik ben Robin Boldewijn, ik woon samen met Samantha en ben vader van twee kinderen, Jenelle en Brendan. In mijn familie ben ik de enige die vaart en kom dus niet uit een schippersfamilie. Via via ben ik uiteindelijk in aanraking gekomen met de scheepvaart. Dit werk past echt bij mij want ik hou van het avontuur, de afwisseling en het harde werken.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Tijdens mijn opleiding aan het NOVA Collega in IJmuiden heb ik op diverse schepen gewerkt in de functie van lichtmatroos. Ik ben begonnen op een motorschip met droge lading, maar omdat ik op diverse soorten schepen wilde werken heb ik na een jaar gekozen voor het werk op een tanker. Daarna kwam ik in aanraking met containertransport, ik ben toen gaan varen op het ms Veritas van Sendo Shipping. Dit soort werk past het beste bij mij.

Na het afronden van mijn opleiding aan het NOVA College ben ik verder doorgegroeid van lichtmatroos, naar matroos, stuurman en nu actief als scheepsmanager op het MS Nadorias van Sendo Shipping. Als scheepsmanager ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse sturing aan boord. Ik zorg dat iedereen zijn werk doet, voor een goede planning en dat het schip goed wordt onderhouden.

Waarom ben je in dit bedrijf begonnen?

Ik heb op verschillende soorten schepen gevaren om te kijken wat het beste bij mij past. De containervaart ligt mij het beste en daarom heb ik samen met het NOVA College gezocht naar een passende baan in de containervaart. Sendo Shipping was op zoek naar versterking van het team en ik kon daar gelijk aan de slag. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Sendo Shipping heeft een vloot van vier schepen. Ik heb op ieder schip gevaren en heb daardoor ontzettend veel kansen gekregen en veel ervaring opgedaan. Samen met de directie werken we aan een carrièreplan en dat heeft mij al veel gebracht.

Het is een fantastisch bedrijf om voor de werken. Ze zijn vernieuwend, innovatief en betrokken bij hun personeel. De sfeer is goed. Daardoor is iedereen bereid om hard te werken en zo komen we samen tot mooie dingen.

Eén van deze mooie dingen is het nieuwste schip; de Sendo Liner, die onlangs in de vaart gekomen is. Dit schip is één van de eerste schepen die volledig emissieloos kan varen én meer laadcapaciteit heeft dan onze andere schepen in de vloot.

Maak deze zin af… Ik ben succesvol als ik….

Mijzelf als ‘succesvol’ betitelen zou ik niet zo snel doen. Ik ben tevreden met wat ik al bereikt heb.

Daarnaast zie ik het als mijn volgende uitdaging om andere studenten te begeleiden en hen te helpen met het opbouwen van een succesvolle carrière in de binnenvaart.

Wie of wat inspireert jou en waarom?

Ik vind de huidige eigenaren van Sendo Shipping inspirerende ondernemers. Dit zeg ik niet omdat zij mijn werkgever zijn maar omdat ik zie dat ze hun nek durven uit te steken. Ze bieden mensen zoals mij kansen en zullen daarnaast ook alles aangrijpen om Sendo Shipping nog beter op de (water)kaart te zetten. Ze staan écht ergens voor. Verder zijn ze ook actief om de binnenvaart als sector te promoten, te helpen en te verbeteren.