Kooiman Marine Group


'Hier worden echt mooie dingen gemaakt.'

Als de zon ’s ochtends opkomt is het bij Kooiman Marine Group al een drukke bedoeling. Dat is niet alleen zo op de grootste werf in Zwijndrecht maar ook iets verderop in Dordrecht of een stukje zuidelijker in Yerseke.


Als je over de werf loopt, hoor je het knisperende geluid van het lassen of het geluid van oud metaal op nieuw metaal. Een waanzinnig geluid wat duidt op het harde werk van de jongens. Ondertussen worden op kantoor de schepen en andere innovatieve oplossingen uitgedacht en getekend in een geavanceerd tekenprogramma. Kortom; bedrijvigheid alom.


Dagelijks werken wij bij Kooiman Marine Group met zo’n 250 man om alle projecten voor elkaar te krijgen en de klanten tevreden te houden. Da’s geen gemakkelijke opgave en het werk trekt nog steeds aan. We komen handen tekort en zoeken daarom nieuwe collega's op verschillende locaties en voor diverse functies.

Voorheen werkten we bij Kooiman Marine Group met externe arbeidsbemiddelaars maar dit had vaak niet het gewenste resultaat. Daarom besloten wij het anders aan te pakken en sindsdien werkt Vincent Hollander bij ons. Hij werft voor ons personeel op een eigentijdse manier.

“Het is elke ochtend weer schitterend om het terrein op te lopen. Je voelt gelijk dat de mensen die hier werken passie hebben voor hun vak. Veelal mannen die hun vak verstaan. Lassers, pijpfitters, bankwerkers, elektromonteurs en ga zo maar door. Het is een beleving om over de werf te lopen en mensen aan het werk te zien. Hier worden echt mooie dingen gemaakt. Deze beleving wil ik graag delen met mensen en hen laten ervaren hoe het is om hier te werken” vertelt Vincent.

Eerst zien, dan geloven

Wij willen mensen inspireren om bij ons aan de slag te gaan. Dit kan wat ons betreft niet meer alleen met een vacature in een krant. Zeker omdat wij merken dat mensen een verkeerd beeld hebben van het werken op een scheepswerf.


Op werkenbijkooiman.nl vertellen wij meer over de vacatures en laten wij zien door middel van vlogs zien wat de werkzaamheden zoal inhouden. Daarnaast zijn we actiever social media in gaan zetten én benaderen we potentiële collega’s rechtstreeks.


De eerste vlogs bleken al direct resultaat te hebben, een technisch medewerker en een ijzerwerker werden aangenomen. Ben je benieuwd naar deze manier van werven of ben je zelf op zoek naar een mooie baan in de techniek?


Als allround technisch medewerker is Bram al 7 jaar werkzaam op Scheepswerf Kooiman van Os in Yerseke. Dit doet hij met veel plezier maar hij wil graag doorleren als lasser. Dit mag hij intern bij ons doen en daarom zijn we op zoek naar een vervanger. Ben je benieuwd naar deze vacature?

Kooiman Marine Group steekt veel tijd in het opleiden van jonge mensen op weg naar hun carrière in de scheepvaart. Door het geven van excursies kunnen wij al in een vroeg stadium kennis maken met deze doelgroep. Uiteraard hopen wij altijd dat enkele studenten er ook voor kiezen om bij ons te komen werken.

Maak kennis met Melvin, een ijzerwerker in hart en nieren. Melvin werkt nu 5 jaar als ijzerwerker bij ons op Scheepswerf Kooiman Hoebee BV in Dordrecht. Ter uitbreiding van zijn team zijn we op zoek naar ijzerwerkers. Ben je benieuwd naar deze vacature?