Snijder Scheepselektro is gespecialiseerd in projecten op het gebied van scheepselektrotechniek, camerasystemen, satelliet volgsystemen, navigatie software, tachografen, navigatie apparatuur en communicatiesystemen.

Op technisch gebied is alles mogelijk..

Al ruim 20 jaar ontwerpen, leveren en onderhouden wij complete installaties aan boord van schepen. Onze opdrachtgevers zijn actief in de binnenvaart, zeevaart, offshore en baggerindustrie. Ieder van ons team heeft veel affiniteit met de maritieme sector en weet daardoor wat de klant belangrijk vindt. Daarnaast houden wij ons bezig met de nieuwste technieken, waarvan elektrisch varen er een is.

“Welke duurzame voortstuwing je ook kiest het elektrische einde van de aandrijflijn blijft gelijk.”

Vanaf begin dit jaar moeten nieuw aangeschafte hoofd- en hulpmotoren in de binnenvaart met een vermogen onder de 300 kW voldoen aan de Stage V emissie-eisen. Deze eisen gelden vanaf 1 januari 2020 ook voor alle motoren met een vermogen boven de 300 kW.


Uiteindelijk moet alles wat nieuw gebouwd gaat worden in de toekomst emissievrij zijn. Er liggen voor ons enorme kansen en uitdagingen; wij helpen en adviseren onze klanten graag om hun duurzame doelstelling te kunnen halen.


Op dit moment is het nog niet duidelijk welke techniek de eis gaat worden maar ongeacht of het nu varen op waterstof, LNG, accu’s, Zon- of windenergie wordt, het elektrische einde van de aandrijflijn blijft gelijk. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de aandrijflijn aangepast is zodat je gemakkelijk kunt overschakelen op een andere energiebron.


Wilt u meer weten over onze diensten?