Oonincx Scheepsonderhoud B.V.


Sterk staaltje
vakmanschap

Oonincx Scheepsonderhoud is een zeer divers bedrijf gericht op technisch onderhoud van binnenvaartschepen, scheepsafbouw en metaalbewerking. Al jarenlang werkt Oonincx Scheepsonderhoud plezierig samen met de technische dienst van Somtrans N.V., onder leiding van Ben Grootenboer. Wij vragen hen meer over de werkzaamheden die zij hebben verricht aan boord van het mts Somtrans LNG.

Kunnen jullie iets vertellen over de relatie tussen Oonincx Scheepsonderhoud en Somtrans NV?

Oonincx Scheepsonderhoud verzorgt voornamelijk de on-board reparaties, revisies van pompen en afsluiters, klein ijzerwerk en nog meer hand en spandiensten aan boord van schepen. Onlangs zijn wij tot een verdere samenwerking gekomen en mogen wij ook voor het nieuwbouwprogramma van Somtrans N.V. onze DWP ladingpompen leveren. De snelle en betrouwbare service van het team van Oonincx en het feit dat we leverancier zijn van een onafhankelijke samenstelling van de ladingpompen hebben de doorslag gegeven.

De afbouw van het mts Somtrans LNG werd verzorgd door TeamCo Shipyard B.V. Na een goed gesprek, als techneuten op het gebied van scheepsbouw, mochten wij ook een aanbieding maken voor de inbouw van de machinekamers.

Wat kunnen jullie vertellen over het project, mts Somtrans LNG?

Op basis van wederzijds vertrouwen kregen wij de opdracht gegund en zijn wij van start gegaan met dit prestigieuze project. Met de afmetingen van 135m x 22,80 m en een LNG inhoud van 14000m3 is het mts Somtrans LNG momenteel één van de grootste schepen op de Europese binnenwateren. Een uitdagend project waarbij Oonincx Scheepsonderhoud verantwoordelijk was voor het dieselgedeelte in de machinekamers. Vaak loopt zo’n uniek en speciaal project anders dan vooraf gepland. Het allerbelangrijkste is dat je het met elkaar tot een goed einde weet te brengen. Onder leiding van medewerkers Rinie van Wijk en Frans Groenendijk heeft onze afbouwploeg een topprestatie geleverd, wij zijn erg trots op het eindresultaat. We kijken uit naar een volgende uitdaging!

Waarom is er specifiek gekozen voor de producten en diensten van Oonincx Scheepsonderhoud?

Oonincx Scheepsonderhoud is opgericht in 1991 en heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld, van specialist op het gebied van binnenvaartschepen tot leverancier van uiteenlopende producten aan boord van schepen. Wij werken als onderaannemer en/of projectleider, vaak in samenwerking met andere scheepsbouwers, aan de afbouw van diverse soorten schepen. Door de diversiteit aan activiteiten en jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en kunde in huis en kunnen wij custom made oplossingen bieden aan onze klanten.

Tijdens de Maritime Industry op 7,8 en 9 mei a.s.
bent u van harte welkom op onze stand H.103.