Special


mts Somtrans LNG:

Veilig en duurzaam op z'n GROOTST.

01


Video: mts Somtrans LNG

02


Mts Somtrans LNG is mede mogelijk gemaakt door deze leveranciers

03


In gesprek met Ben Grootenboer,

Fleetmanager bij Somtrans N.V.

04


Specificaties:

Mts Somtrans LNG

05


Mts Somtrans LNG is mede mogelijk gemaakt door deze leveranciers

06


In gesprek met de heren van TeamCo Shipyard, over de afbouw en oplevering van dit bijzondere schip

De leveranciers


Afbouw van het complete schip

Ontwerp, levering en bouw van het complete schip

Verzekeringen

Dakradarmast type Loma, 2 aluminium stuurhuttrappen, voormast type Improval XL, heklichtbeugel type Nordica en aluminium davit met elektrische lier

Koproerkleppen, ankerlieren- koppellieren, spudpalen en autokraan

IJzerwerkzaamheden in machinekamers

Isolatie

Schroefasinstallatie

Airconditioning, overdrukinstallatie, ventilatoren, RVS klaproosters, ventstacks, ventilatie voorschip, aansluiten turbo hoofdmotor

De complete betimmering van de achterwoningen en het stuurhuis

De complete elektrische installatie, incl. 2-draads databesturing, monitoringsysteem met touchescreenbediening, compleet nautisch pakket, camerasysteem, complete aircoinstallatie, satellietsysteem, tankmeetsysteem, Ecdis Inland Viewer, AIS installatie

Somtrans LNG:
'Een uitzonderlijk schip.'

In gesprek met Ben Grootenboer, Fleet manager

bij Somtrans NV.


Somtrans NV is een familiebedrijf met een rijke historie. In 1975 werd de rederij opgericht met een klein kantoor in Antwerpen. De Romeins genummerde schepen van de vloot zijn veel geziene schepen op de Europese rivieren.

Kun je ons meer vertellen over Somtrans NV?

Wij vervoeren onze lading voornamelijk op het ARA traject. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Somtrans NV heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig tankvaartbedrijf met een vloot bestaand uit state-of-the-art dubbelwandige schepen.


Ik werk al ruim 27 jaar met veel plezier voor de firma waarvan 21 jaar als technisch manager. Ik ben verantwoordelijk voor het nautisch en technisch onderhoud van de vloot en begeleidt ook de nieuwbouwprojecten.

Wat kun je vertellen over het nieuwste schip uit de vloot, mts Somtrans LNG?

Op vrijdag 26 april jl heeft Somtralux S.A. (onderdeel van Somtrans N.V.) het nieuwste schip, mts Somtrans LNG, officieel gedoopt en in gebruik genomen. Een bijzonder moment! De bouw van het mts Somtrans LNG was een leerzaam proces. Nog niet eerder heb ik van zo’n type schip de afbouw begeleidt. Het is tevens het eerste schip in de vloot van de rederij dat door LNG wordt aangedreven.


Daarnaast is de maatvoering ook uitzonderlijk te noemen. Met de afmetingen 135m x 22.80m en laadvermogen van 12.652 ton is dit een schip met een spectaculaire omvang. Somtralux N.V. heeft veel geïnvesteerd in de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en efficiency. Samen met de afbouwwerf TeamCo Shipyard en leveranciers hebben we met elkaar een schip gebouwd dat klaar is voor de toekomst.

'Samenwerken met TeamCo en leveranciers is vertrouwd '

Hoe is de samenwerking met TeamCo Shipyard verlopen?

Rederij Somtrans N.V. heeft in de afgelopen jaren heel wat schepen aan de vloot toegevoegd. Veel van de schepen uit onze vloot zijn door Gerrie, Marcel en de vaste ploeg met leveranciers gebouwd. Het werkt erg prettig als je elkaar al jaren kent. Zeker met zo’n uniek project als het mts Somtrans LNG werkt het fijn als je weet wat je aan elkaar hebt. We zijn erg trots op het eindresultaat!

Wat kun je verder nog vertellen over de ontwikkelingen van Somtrans N.V.?

Sinds de start van het bedrijf is het motto ‘Onze vlag dekt uw lading’. De visie van het bedrijf is dat wij een gezonde expansie realiseren met hoogwaardige dubbelwandige schepen met goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waarmee wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.

Ons bedrijf groeit met haar klanten mee en daarom ligt er momenteel alweer een nieuw schip voor de werf in Heusden. De afbouw van dit schip is reeds begonnen.


' Wij zien de toekomst rooskleurig in door de zeer grote investeringen die worden gedaan door zowel de raffinaderijen als de opslagterminals. Deze feiten laten ons veronderstellen dat ook zij een grote toekomst zien in de handel en verwerking van olieproducten in onze werkgebied.'

de heer Ronald Somers