JONG MARITIEM PROFESSIONAL


'Je moet lef hebben
om te innoveren'

In deze editie spreken we in onze vaste rubriek 'Jong Maritiem Professional' met Lester Verhoef, 30 jaar, werkzaam bij Huisman Equipment. Hij werkt daar in de functie van Lead Project Management Office en vertelt ons over wat dit inhoudt.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Sinds mijn derde jaar vier ik al mijn zomervakanties op het water. Met mijn ouders gingen we elke zomer zeilen in Friesland, op het IJsselmeer en bij de Nederlandse of Duitse Waddeneilanden. De vrijheid die het water biedt heeft mij van kinds af aan al gefascineerd. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te sporten, muziek te maken, te lezen of te fotograferen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Huisman Equipment BV?

Tijdens mijn studie 'Logistics Engineering' aan het Rotterdam Mainport University vertelde één van mijn docenten enthousiast over de enorme constructies in en op schepen, zoals bijvoorbeeld bij Huisman gemaakt wordt. Na een bedrijfsbezoek bij Huisman deed de mogelijkheid zich voor om hier stage te doen.

Dat beviel mij prima. Ik heb ervoor gekozen om na mijn stageperiode als werkstudent betrokken te blijven bij dit bedrijf. Alhoewel ik Huisman al kende, wilde ik tijdens mijn afstudeerperiode ook andere sectoren zien. Via een IT-consultancy bedrijf kwam ik bij het Havenbedrijf Rotterdam terecht voor mijn afstudeeropdracht. Tijdens deze periode ben ik erachter gekomen dat Huisman Equipment een bedrijf is wat goed bij mij past.


Gesprekken met de Supply Chain manager leidden ertoe dat ik bij Huisman Equipment kon beginnen als Process Analyst op de Supply Chain. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de optimalisatie in de breedste zin van het woord. Ik moest op middellange termijn verbeteringen doorvoeren op het gebied van voorraadbeheer, standaardisatie, procesverbeteringen en Business Intelligence. Wekelijkse hadden we overleg met de diverse afdelingen om kleine verbeteringen door te voeren zodat we de lopende projecten soepeler konden laten verlopen.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière bij Huisman?

Over de gehele linie van het bedrijf, van sales tot fabricage en van strategie tot supply chain was er behoefte aan optimalisatie. In het najaar van 2016 is om deze reden Huisman Equipment gestart met het verbeterprogramma 'Big Moves'.

Ik maakte deel uit van het 'Big Moves' team. Wij moesten de diverse afdelingen ondersteunen bij het doorvoeren van een aantal veranderingen, waarbij eenieder van ons team verantwoordelijk was voor meerdere onderwerpen. Ik was verantwoordelijk voor de sales, projectplanning en cost control. Het was voor mij een uitdagende functie waarin ik ontzettend veel geleerd hebt over mijzelf en het bedrijf.


Normaal gesproken worden dergelijke veranderingen binnen een groot bedrijf vaak door externe partijen begeleid. In veel gevallen ontstaat er binnen het bedrijf weerstand. Verandering vraagt namelijk altijd veerkracht van de mensen om je heen. Doordat Huisman juist voor deze aanpak heeft gekozen hebben we de meeste veranderingen structureel en met succes kunnen doorvoeren. Het blijft belangrijk om te luisteren naar de mensen die de kar trekken en alle ins enouts van het bedrijf te kennen.


Na 2 jaar kwam mijn huidige positie vacant en na een interne sollicitatie ben ik in de zomer van 2018 het Project Management Office gaan leiden.

Ook op deze plek is het mij gelukt om structurele verbeteringen door te voeren en een team op te bouwen met enthousiaste mensen is.

De rode draad in mijn carrière is toch wel mijn nieuwsgierigheid en de intrinsieke waarden om dingen beter te maken; van Supply Chain via Big Moves naar nu PMO. Ik haal er veel voldoening uit als het lukt om dingen te verbeteren.

Maak deze zin af… Over vijf jaar heb ik dit bereikt….

Da's een lastige vraag waar ik geen antwoord op weet. Als ik terug kijk op de afgelopen vijf jaar had ik ook niet verwacht dat ik een dergelijk pad zou hebben bewandeld. Het liefst wil ik mijn steentje bijdragen om deze industrie een stukje beter te maken. Of dat nou is in een efficiëntere en schone energiewinning, ontwikkeling van Geothermie of wat anders, dat maakt niet zoveel uit.

Wie of wat inspireert jou en waarom?

Mij inspireert de constante drang naar innovatie om de omgeving beter te maken en dat met een zekere lef. Een goed voorbeeld hiervan vind ik de testtoren, de Huisman Innovation Tower (HIT), die op de kade staat en boven Schiedam uittorent.

Het lef om een dergelijke toren neer te zetten en de enorme innovatie die erachter schuil gaat is voor mij een prachtige inspiratiebron.


Hetzelfde trotse gevoel krijg ik als ik door de haven vaar of naar Rotterdam fiets en de Huisman-producten zie staan zoals bijvoorbeeld de Bokalift, Aegir, Aeolus of Seven Borealis. Echte veranderingen vinden pas plaats als je echt een tastbaar verschil durft te maken.

Welke tip wil je delen met onze lezers?

Binnen de haven zie ik veel mensen die een smal carrière pad bewandelen.

Ik geloof erin dat je met een bepaalde set aan competenties in veel verschillende bedrijven kan werken. Of je nu aan boord zorg draagt voor de motoren en systemen of in de offshore een boorinstallatie inbedrijf stelt, de competenties zijn redelijk hetzelfde. Juist door binnen deze sector een zekere uitwisseling te hebben, wordt de Maritieme sector hechter en kan er op een veel bredere kennisbasis gesteund worden.