Pk for Kids


'Welcome on board.'

Afgelopen zaterdag heeft in de regio Drechtsteden het evenement 'PK's for Kids' plaatsgevonden. Het was een groot succes! Wij gaan in gesprek met Walter Kien over dit initiatief en het verloop van deze dag.

Kun je iets meer vertellen over PK for Kids?

Vanuit de Ronde Tafel 23 Dordrecht organiseren wij diverse events. Zo is ook dit idee, PK's for Kids, ontstaan. Een evenement waarbij we de kinderen verrassen die langdurig onder behandeling zijn in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kinderen met het syndroom van Down of een spierziekte. Met Pk's for kids willen we ervoor zorgen dat hun ziekte voor één dag geen hoofdrol speelt in hun leven. We laten ze meevaren met bijzondere boten zoals supersnelle ribs, luxe jachten, klassieke Italiaanse houten boten of speedboten.

Wat was jullie grootste motivatie om hiermee te starten?

Naast dit event organiseren we vanuit de Ronde Tafel 23 Dordrecht nog meer evenementen. Zo ook het feest ‘Everbody Famemous’. Met dit jaarlijkse feest halen we veel geld op voor goede doelen. Het is een superleuk event, alleen staan we niet direct in contact met de uiteindelijke ontvanger.


Dit was één van onze motivaties om met Pk's for kids te starten en we hebben er nog geen dag spijt van gehad. Dit is het alweer het zevende jaar dat we Pk's for Kids met veel plezier organiseren, er is niets mooiers om iemand direct gelukkiger te maken.

Wat zijn de afgelopen jaren de grootste wijzigingen geweest?

We zijn met Pk's for kids begonnen op de weg. We lieten de kinderen rijden in bijzondere sportauto’s zoals bijvoorbeeld een Ferrari. Na vijf jaar waren we toe aan iets nieuws. We wilden de kinderen een andere ervaring bieden. Al gauw kwamen we op het idee om dit event te verplaatsen naar het water. Een logische stap aangezien Dordrecht omringt is door water. Toen bleek dat we écht iets unieks in handen hadden; er bestaat geen soortgelijk evenement in Nederland.

Wat waren de grootste uitdagingen tijdens de dag?

De dag zelf is gelukkig erg goed verlopen. Omdat het buiten is blijft het altijd spannend wat het weer gaat doen maar we hebben geluk gehad. Zo'n event blijft altijd spannend want ookal heb je alles goed geregeld, soms gebeuren er dingen waar je als organisatie ook geen controle over hebt. Op de vooravond van het event kreeg het partyschip, waarop alle catering werd georganiseerd en de familieleden werden opgevangen, pech. De bemanning heeft de hele nacht doorgewerkt om het probleem op te lossen. Dat is gelukt. Wij zijn er bijzonder trots op dat we met dit soort gedreven mensen mogen werken. De kinderen hebben er niets van gemerkt, hooguit dat de crew wat vermoeid was.

Wat is je van de dag het meeste bijgebleven?

We hebben afgelopen zaterdag heel veel blije gezichtjes mogen zien. Één van de ouders kwam nog naar mij toe om ons persoonlijk te bedanken: “Wat geweldig dat jullie dit voor al deze kinderen mogelijk hebben gemaakt. Jullie maken het mogelijk om ‘even te vergeten’ dat je ziek bent en dat ook zij mogen genieten zoals ieder kind eigenlijk hoort te genieten! Complimenten voor jullie inzet".
Dit soort reacties raken mij iedere keer weer en het geeft ook precies aan waarom we dit soort dingen moeten blijven doen
.

Wat zijn jullie plannen voor volgend jaar?

Volgend jaar willen we Pk's for Kids graag combineren met het event Dordt in Stoom 2020. Tijdens Dordt in Stoom zijn er al vele klassieke stoomschepen op het water te vinden. Ten opzichte van vorig jaar zijn is Pk's for Kids al twee keer zo groot geworden. Momenteel ontvangen we nu zo'n 60 kinderen en 20 boten en dit is voor ons voldoende. Volgend jaar willen we bijvoorbeeld de aankleding van het event nog wel verbeteren, zo blijft er elk jaar wat te wensen over.

Ben jij ook enthousiast over dit event? Voor volgend jaar zijn ze nog op zoek naar bijzondere en sportieve schepen met veel vermogen (meer dan 250 pk) en minimaal zo'n 8 meter lang. Wil jij hier aan meewerken?