Womens Talk


'De maritieme sector is een mooie omgeving voor iedereen die carrière wil maken.'

In deze editie van Womens Talk gaan we in gesprek met Marleen Stuurman, 44 jaar en werkzaam als Operations Director bij TOS – People & Ship Delivery. Zij vertelt ons het verloop van haar carrière.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière?

Mijn vader was werkzaam als hoofdwerktuigkundige bij een rederij. Een link met de maritieme sector heb ik dus wel van huis uit. Desondanks had ik nooit verwacht dat ik zelf ook in de maritieme sector zou gaan werken. Ik volgde een MBO studie waarbij ik ook stage moest lopen. Via deze stage ben ik aan mijn eerste baan gekomen als medewerker op de communicatieafdeling van een bungalowpark.


Via mijn vader hoorde ik dat er bij TOS een openstaande vacature was. Het ging om een zeer veelzijdige functie in een jonge organisatie. Ik besloot hierop te solliciteren, later ben ik door Joop Keesmaat en Kees Wagenaar, de oprichters van het bedrijf, aangenomen. Begin jaren ’90 waren we gespecialiseerd op het uitzenden van zeevarend personeel en bestond ons kantoor uit een team van vijf personen.

In de jaren daarna is het bedrijf hard gegroeid. We werken nu met 75 man op kantoor, verdeeld over zes vestigingen wereldwijd. Onze diensten zijn met de jaren verder uitgebreid naar andere sectoren als de sleepvaart, binnenvaart, offshore construction & wind, ship delivery, haven & logistiek. Het is erg interessant om deze groei van dichtbij te hebben meegemaakt.


Voor mijn rol binnen het bedrijf heeft deze groei ook veel betekend want ik ben van de functie recruiter/consultant doorgegroeid naar mijn huidige functie als Operations Director. Deze functie sluit daarnaast ook mooi aan bij mijn studies HBO Personeel en Arbeid en Post HBO Bedrijfskunde.

Welke uitdagingen kom je tegen in je huidige functie?

Het aanbod van personeel blijft een uitdaging. Het is hard werken om nieuwe mensen te vinden en de mensen die je hebt te behouden.

De bedrijfscultuur bij TOS is informeel en ongedwongen. Humor en respect staan hoog in het vaandel en wij bieden veel ruimte voor ontwikkeling en creativiteit. Hiermee hopen wij de juiste mensen aan ons bedrijf te binden.

Een andere uitdaging is de complexe internationale wet- en regelgeving waar wij in allerlei varianten mee te maken hebben. Het vergt veel tijd en inzet om op de hoogte te blijven en dit op de juiste manier te vertalen binnen onze organisatie.

Waar ben je het meest trots op?

Ik werk alweer ruim 20 jaar bij TOS en in die tijd heb ik zoveel mooie ontwikkelingen meegemaakt. Zo ben ik nauw betrokken geweest bij het opzetten van ons filialennetwerk met kantoren in Vlissingen, Delfzijl, Tsjechië, Polen, Cyprus, Oekraine, Singapore, Brazilië, Indonesië. Ik ben er trots op dat wij, ondanks de groei van het bedrijf, onze klanten van het eerste uur nog steeds bedienen en dat onze informele bedrijfscultuur met de jaren niet veranderd is. Nog steeds heerst er een open en informele sfeer waarbij humor niet ontbreekt.

Met wie zou je nog een keer samen willen werken en waarom?

Da’s een lastige vraag die ik moeilijk kan beantwoorden. In de afgelopen jaren heb ik met zoveel verschillende personen met uiteenlopende functies gewerkt en van iedere situatie en persoon heb ik wel iets geleerd. Als ik een naam zou moeten noemen, dan is dat strafrechtadvocate Bénédicte Ficq. Zij is een mooi voorbeeld van een van de weinige vrouwen aan de top in een typische mannenwereld. Hierin zie ik een vergelijking met onze sector!

Waarom is het werken in de maritieme sector erg leuk?

Niet één dag is hetzelfde en niet één dag is voorspelbaar. Die dynamiek verveelt mij nooit. Als maritiem bedrijf zijn wij internationaal actief, waardoor ik met mensen samenwerk uit diverse landen en culturen. De synergie tussen de diverse culturen vind ik erg boeiend.

Daarnaast timmeren vele bedrijven in de maritieme sector hard aan de weg op het gebied van innovatie en techniek. Hiermee hopen we natuurlijk de nieuwe generatie te motiveren voor een carrière in onze sector. Om een voorbeeld te noemen; een groot deel van onze lopende projecten zijn gerelateerd aan windenergie; 20 jaar geleden was deze markt nog ondenkbaar. In een relatief korte tijd is er een hele nieuwe markt ontstaan.

Wie of wat inspireert jou en welke tip wil je onze lezers meegeven?

Ik heb veel te danken aan Kees Wagenaar. Hij heeft mij alle ruimte en het vertrouwen gegeven om mijzelf te kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Ik heb bewondering voor hem als ondernemer en als persoon.

Het werken in de maritieme sector is en blijft interessant. Door een snel veranderende markt word ik uitgedaagd om scherp te blijven, kansen te zien en te blijven ontwikkelen. Ik denk dat de maritieme sector een mooie omgeving is voor een ieder die carrière wil maken.

Mijn tip is; blijf jezelf en bepaal je eigen koers en ga uit van je eigen kracht.