Foto: Robert Aarts

AFMETINGEN

85m lang x 11,45 breed x 4 verdiepingen


AANTAL PERSONEN

tot 600 personen


VOORTSTUWING

2x Veth Z-drive met contra roterende schroeven

2x Scania D16, 460 kW

2x D13, 415 KvA Generatorset

1x D13, 205 KvA Generatorset


VAARGEBIED

NL, BE, DU

De leveranciers


Gangwaykranen

Veiligheidspakket bestaande uit o.a: Reddingsvesten, bijboot en brandblusmiddelen


Nautisch pakket bestaande uit o.a.: gereedschappen, verf en toebehoren, Orange Power Rope, Total smeermiddelen en Sopmiddelen

Algemene ontwerpmanagement, constructie- en detailtekeningen.

Intacte- en lekstabiliteitberekeningen en sterkteberekeningen

Levering van productiekeuken, De bereidingskeuken incl. kookketels, braadpan, friteuses, inductiefornuizen en combisteamers. RVS tafelwerk, afzuigkap, blastchiller, losse keukenapparatuur, magazijninrichting en de cook and hold transportwagens

Boeganker- en Achterankerlier, Ankers en Ankerdraden

Wat kun je ons vertellen over de bouw en de technieken aan boord?

Het schip is afgebouwd door TeamCo Shipyard in Heusden. Dit was voor ons de eerste afbouw die door TeamCo werd begeleid. Aangezien zij gespecialiseerd zijn in het afbouwen van ‘specials’ hadden wij er alle vertrouwen in. Het casco is gebouwd door scheepswerf Vahali in Servië. Door de hoogte van de verschillende dekken van het mps Blue Rhapsody zijn deze met een apart transport vervoerd naar Nederland. Na de aankomst van dit transport en het casco werd er direct een start gemaakt met de afbouw bij Teamco Shipyard. Het is een hele ervaring om zo’n schip from scratch te realiseren maar het eindresultaat van het mps Blue Rhapsody liegt er niet om.


De samenwerking met Teamco, medewerkers en andere betrokken partijen verliep prettig. Je kunt wel merken dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn. Door de toenemende drukte bij onder leveranciers werd het afbouwproces helaas wat vertraagd. Desondanks zijn er geen concessies gedaan op het gebied van kwaliteit, daar zijn wij erg trots op!


Het mps Blue Rhapsody is voorzien van alle moderne technieken. Voor de aandrijving is er gekozen voor Veth-Z Drives in combinatie met Scania motoren. Verder zijn er 11 meter lange uitschuifbare spudpalen aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de handelingen rondom het afmeren sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Wat maakt een event op de Blue Rhapsody uniek en onvergetelijk?

Allereerst is de uitstraling van het schip uniek. Het schip is niet alleen één van de grotere in zijn soort, met haar karakteristieke boeg maakt ze een spectaculaire indruk. Het gaat om een iets naar achter gekromde steven zoals ook sommige moderne offshore bevoorradingsschepen dat hebben. Niet alleen haar exterieur is erg bijzonder en uniek. Wie aan boord komt van het mps Blue Rhapsody wordt allereerst verrast door een vier bij twee meter groot LED scherm. Dit scherm is mooi verwerkt aan de buitenkant van het schip. Een gave eyecatcher voor het tonen van een eventlogo, een aankondiging of de benoeming van de sponsors van de events.

Wat binnen direct opvalt is de ruimte: Hoge plafonds, ruimte trapopgangen en verschillende ruimtes met elk een eigen en unieke sfeer. In het ontwerp is er op een slimme manier nagedacht over hoe je deze ruimtes met elkaar kunt verbinden en hoe wij de ruimtes aan kunnen passen aan het gezelschap. Hiervoor zijn de zwevende dekken en een grote vide bedacht.
Ook voor kleinere gezelschappen kunnen we zo een intieme sfeer creëren. Qua inrichting is er gekozen voor een luxueuze uitstraling door gebruik te maken van veel warme materialen en kleuren. Willemsen Interieurbouw & Scheepsbetimmering heeft fantastisch werk geleverd.

Door het ingenieuze aanlegsysteem kan het mps Blue Rhapsody midden op het water aanmeren en kunnen onze gasten genieten van de vergezichten achter de enorme raampartijen op het panoramadeck.


Maar wat de ervaring aan boord van het mps Blue Rhapsody echt onvergetelijk maakt, is onze crew: Zij zorgen ervoor dat aan ieder detail is gedacht en dat je als gast aan boord van het mps Blue Rhapsody een onvergetelijke ervaring zult beleven.

Foto: Robert Aarts

De leveranciers


Complete elektrische installatie, Public Address omroep systeem, Crew alarm systeem, Walvoeding synchronisatie, Nautische installatie

Complete pakket F.T. VICTOR dienstepompen, F.T. GIUDICI ballast/stripping ejectors, F.T. Speck SKG gasolie trimpompen en F.T. smeerolie haspelsets

HVAC installatie, ventilatoren, RVS klaproosters, sprinkler systeem + brand haspels, boiler, bierleidingen, sanitair en tapwater installatie

RVS hoogglans relingwerk, diverse roosters en design bekleding exterieur, interieur reling en glasbalustrades, diverse interieuroplossingen en doorval beveiligingen en RVS uitlaten vlaggenmast

Lensballast systemen

Levering en installatie van het licht- geluidsplan incl. de bijbehorende producten

Als 'Connection Specialist' brengt TeamCo Shipyard kennis, ervaring en techniek bij elkaar. Deze filosofie zie je terug in dit bijzondere project. Samen met de opdrachtgever en leveranciers gaan ze voor kwaliteit en hebben ze het spectaculaire mps Blue Rhapsody recent opgeleverd. Wil je meer weten over Teamco Shipyard?