Special


mps Blue Rhapsody

Weg van kade en kaders

Constant in Beweging heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van varende evenementen voor de zakelijke markt. Onlangs is het mps Blue Rhapsody aan hen opgeleverd door Teamco Shipyard. Dit nieuwe evenementenschip is spectaculair te noemen en door alle publiciteit tijdens het bouwproces zijn de verwachtingen in de markt hooggespannen.


De leveranciers


Afbouw van compleet schip

Gehele betimmering

Ontwerp en levering

unieke spudpalen

Levering en plaatsing van voormast type Improval, voorzien van RVS mastvoet

Levering stuurhuis met kolom

De start van de bouw

In samenwerking met Teamco Shipyard is het mps Blue Rhapsody gebouwd bij Vahali Shipyard in Servië. De redactie van EventBranche.nl ging mee om de eerste stappen van het bouwproces te bekijken en vast te leggen. Hier kun je de eerste beelden bekijken.

Eric van der Zwaluw, gefotografeerd door Robert Aarts

mps Blue Rhapsody: 'Een unieke ervaring'

Wij stappen aan boord en spreken met Eric van der Zwaluw, managing director bij Constant in Beweging, over het opvallende design en de mogelijkheden aan boord van het mps Blue Rhapsody.

Sinds kort ben je Managing Director bij Constant in Beweging. Kun je iets vertellen over deze rederij?

Sinds 1980 richt de rederij zich op het organiseren van events voor de zakelijke markt en heeft het niet alleen afscheid genomen van de naam ‘Lobithsche Stoomboot Maatschappij’ maar ook van de bestaande schepen en het welbekende vaartochtje van Arnhem naar de Westerbouwing. Een hele stap om deze koers te wijzigen aangezien dit al vanaf 1898 de corebusiness was van deze rederij. De naam 'Constant in Beweging' past perfect bij het bedrijf, waar wij voor staan en hoe wij de dingen willen doen. Het eerste nieuwbouw schip dat werd toegevoegd aan de vloot was het mps Mississippi Queen.

Deze werd in 1987 gebouwd bij scheepswerf De Hoop in Lobith. Hierna volgde het mps Jules Verne met een capaciteit van 600 gasten, mps Grace Kelly met een capaciteit van 250 gasten en nu het mps Blue Rhapsody, waarop we 600 gasten kunnen verwelkomen.

Alle schepen zijn zo ingericht dat we ze voor diverse doeleinden kunnen inzetten. Hierbij kun je denken aan feesten, congressen, roadshows en/of als een varende beurslocatie.

Wat was jullie grootste motivatie om dit schip te bouwen?

Om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen was het voor ons tijd om te investeren in een nieuw en innovatief schip. Ook merken wij dat de vraag toeneemt naar het beleven van een unieke ervaring. Wij zijn ervan overtuigd dat we met het mps Blue Rhapsody een antwoord kunnen bieden op deze vraag. Het mps Blue Rhapsody is écht een uniek eventschip, zo één als deze vind je nergens anders in Nederland of in de omliggende landen! Over ieder detail en elk aspect is goed nagedacht. Met als resultaat dat het een schip is geworden, in lijn met de naam, waarop ongetwijfeld epische events georganiseerd zullen gaan worden.