Voor de ultieme licht- en geluidsbeleving

30 jaar geleden is Fairlight BV begonnen met de met de verkoop van professionele licht- en geluidsapparatuur voor de entertainment branche. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste importeurs van A-merken in Nederland. Klanten kunnen er terecht voor producten van gerenommeerde merken als Martin professional, L-Acoustics en Epson.


Wij gaan in gesprek met Tijs Peters. Hij werkt als technical project manager bij Fairlight en vertelt ons meer over het recente project, mps Blue Rhapsody.

Wat is Fairlight BV voor een bedrijf?

Wij leveren licht- en geluidsapparatuur aan theaters, poppodia, tv studio’s en live events maar beschikken ook over een eigen projectenafdeling. Hiermee ondersteunen wij relaties bij projecten. Dagelijks helpen we onze klanten bij opstellen en het realiseren van het ultieme licht- en geluidsplan en verkopen hiervoor de producten. Onze technische dienst zorgt voor de juiste service.

Kun je iets over het project de 'Blue Rhapsody' vertellen?

Het pakket dat wij aan boord van mps Blue Rhapsody hebben geleverd is door ons met de grootste zorg samengesteld en bestaat voor het grootste gedeelte uit de bekende merken die wij voeren.


Nog voordat de afbouw moest beginnen, kregen wij van TeamCo Shipyard al toegang tot de werf. Zeker bij dit project was het erg fijn dat wij vanaf dag één al betrokken waren en dat we vooraf zaken rondom de techniek konden bespreken.


Al onze luidspreker- en netwerkkabels zijn door Werkina Werkendam getrokken.

Aan de buitenzijde van het mps Blue Rhapsody hebben wij een video LED scherm van twee meter breed en vier meter hoog geïnstalleerd. Samen met Teamco hebben we dit scherm met veel precisie op z'n plek gehesen. De samenwerking met TeamCo Shipyard, Werkina Werkendam en andere leveranciers was bijzonder prettig.

Wat waren voor jullie de grootste uitdagingen?

Bij het uitvoeren van ons werk aan boord van het mps Blue Rhapsody bracht een aantal interessante uitdagingen met zich mee. Eén daarvan was dat wanneer het plafond dicht gaat er niet gemakkelijk nog ergens kabels bij getrokken konden worden. Het was dus samen met de installateur een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat alle kabels op de juiste plekken uitkwamen voordat de interieurbouwer alles dicht kwam maken.


Daarnaast was het een grote uitdaging om samen te werken met de interieur bouwer. Dit omdat alle techniek pas bevestigd kon worden nadat de interieurbouwer klaar is. Uiteindelijk kwam dit erop neer dat ook hierin een hele hechte samenwerking was vereist om, zodra een plafond of wand afgewerkt was, hier direct de techniek tegen aan te maken. In de laatste dagen voor de oplevering waren er een kleine twee honderd mensen aan boord aan het werk.
De overige licht- en geluidstechniek konden we pas installeren nadat de interieurbouwer bijna klaar was met zijn werk. Een goede communicatie is noodzakelijk, zeker wanneer er op het laatst bijna 200 vaklui aan boord lopen. Gelukkig konden we het goed met elkaar vinden en zodra er een wand of plafond afgemaakt was door de interieurbouwers konden wij onze techniek erop bevestigen. Je bent toch met elkaar verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van een project.

Waarom kiezen klanten voor Fairlight BV?

Als klanten kiezen voor Fairlight BV, dan is dat omdat ze op zoek zijn naar een totaaloplossing. Wij leveren alles van geluid, licht tot video. Voor Constant in Beweging was dit een must. Met één aanspreekpunt voor alle evenemententechniek kon ons projectteam de maximale ondersteuning bieden bij het realiseren van hun specifieke wensen. Wij zijn trots op het eindresultaat en wensen Constant in Beweging met hun bemanning en gasten een behouden vaart!


Wilt u meer weten over Fairlight BV?