Briljant in RVS

foto: Wendy Janssen

Met een ervaring van meer dan 50 jaar is Sun Roestvaststaal BV uitgegroeid tot een innovatief bedrijf op RVS gebied. Ze zijn een vaste partner in RVS producten en vervaardigen deze voor diverse bedrijven in de maritieme sector. Ondertussen zijn ze een welbekende speler in met name de cruisevaart, super jachtbouw en binnenvaart, waar zij hun expertise niet alleen leveren t.b.v. het exterieur maar ook steeds meer RVS design in het interieur vervaardigen. ‘Bij technische vraagstukken wat maatwerk vereist voelen wij ons als een vis in het water.’ vertelt Wilie Verberck, eigenaar SUN Roestvaststaal BV.

Wilie; Wat kun je vertellen over jullie samenwerking met Teamco Shipyard en Constant in Beweging?

De werkrelatie met de heren van Teamco Shipyard bestaat al sinds 2007. Al meer dan 12 jaar werken we prettig samen aan diverse projecten. Ook Hans Heijmen van Constant in Beweging kennen wij al enige tijd.

Zoals dat vaak gaat zijn we bij beiden partijen begonnen met kleine opdrachten om het vertrouwen in de werkrelatie op te bouwen. Inmiddels is het werk uitgegroeid tot grotere opdrachten waar meer maatwerk en creativiteit vereist is. Ik ben hier erg blij mee en kan wel zeggen dat dit erg bij ons past.

Hoe is het project, mps Blue Rhapsody, voor jullie verlopen?

In samenwerking met Willemsen Interieurbouw hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het bijzondere interieur; waaronder de balustrades, trapleuningen en doorvalbeveiligingen. Ook aan het exterieur hebben wij ons steentje bijgedragen. Zoals de ventilatieroosters, relingwerken, gangways, boegbelijning en de ultieme eyecatcher: De roestvaststalen bijlboegsteven. Vooral dat laatste onderdeel is er één waar we trots op zijn. De getogen vorm ervan kan slechts in kleine delen samen worden gebracht. Het was voor ons een leuke uitdaging met een mooi resultaat.


Een schip bouwen is een proces dat groeit tijdens de afbouw tot het uiteindelijke resultaat. Hierbij is het telkens weer de uitdaging om onze klant, maar ook de uiteindelijke eindgebruiker, tevreden te stellen en het liefst te verbazen met ons eindresultaat. We zijn er trots op dat we door onze jarenlange ervaring en bewezen performance ook deze opdracht weer succesvol hebben mogen uitvoeren.

Wat maakt SUN Roestvaststaal BV uniek?

Naast kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en uitstraling is onze flexibiliteit iets wat onze opdrachtgevers elke keer weer waarderen.


Wilt u meer weten over SUN Roestvaststaal BV?

Foto: Robert Aarts

Foto: Wendy Janssen