WOMENS TALK


Service spirit, team spirit en spirit of progres

In onze vaste rubriek 'Womens Talk' spreken we dit keer met Sophie Broers. Zij is werkzaam als Operations Director Offshore bij Sodexo. Dagelijks is zij verantwoordelijk voor de totale dienstverlening aan boord van grote schepen en offshore platforms.

Wat kun je ons vertellen over het verloop van je carrière?

Na het behalen van mijn VWO diploma, heb ik een bachelor Human Resource Management en een Master Arbeidsrecht afgerond. Een logische stap was zodoende het HR vak. Met veel plezier heb ik verschillende HR rollen vervuld bij o.a. Logica en later CGI. Sinds 2014 werk ik bij facilitair dienstverlener Sodexo. Ik ben begonnen in de functie van HR Manager. Een geweldig leuke baan binnen een heel bijzondere omgeving.
Sodexo Energy & Resources Offshore and Marine levert Quality of Life Services, met name catering,  laundry en cleaning service aan boord van offshore platforms en schepen. Sinds 1 juni heb ik een nieuwe functie binnen Sodexo. Ik ben de operatie in gegaan en ben nu verantwoordelijk voor de totale dienstverlening van een aantal offshore klanten en voor een aantal strategische projecten binnen ons segment.

Dit is voor mij een prachtige kans om mij verder te ontwikkelen binnen dit mooie bedrijf.


Welke uitdagingen kom je tegen in je huidige functie?

In mijn nieuwe functie ben ik nog aan het ontdekken wat de belangrijkste uitdagingen zijn, maar voor wat betreft mijn rol als HR Manager was de grootste uitdaging het binden en boeien van ons personeel. Het is Sodexo’s missie om te zorgen voor het welzijn (Quality of Life) van onze klanten, gasten én onze medewerkers. Doordat onze collega’s op afstand werken, met verschillende nationaliteiten is dat best een grote uitdaging. Zeker in de maritieme wereld waar mensen in verschillende tijdzones werken is het een enorme uitdaging om de juiste crew, volledig getraind en geïnstrueerd klaar te hebben. Door de taalbarrières en de verschillende culturen steken we er heel veel energie in om te zorgen dat ons HR beleid op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Een dag is nooit hetzelfde.

Waar ben je het meest trots op?

We hebben een geweldig trainingscurriculum ontwikkeld voor zowel onze offshore als marine crew,. Je ziet dat daardoor onze chefs steeds professioneler worden, ook steeds beter in hun team management. Het leveren van een consistente hoge kwaliteit is ons doel, waarbij onderwerpen als gezonde voeding en het zorgen voor een prettige omgeving aan boord zeer belangrijk zijn.


'Sodexo biedt mij veel kansen en is zeer ruimdenkend en supportive als het gaat om vrouwen verder te helpen bij de ontwikkeling van hun carrière.'

Sophie Broers

Tevens ben ik ook erg trots op de vooruitstrevendheid van Sodexo als het gaat om initiatieven die gelinkt zijn aan Social Corporate Resonsibility. We hebben een wereldwijde roadmap: Better Tomorow 2025 waarmee we continu stappen zetten op duurzaamheidsgebied, bijvoorbeeld over de reductie van onze CO2 uitstoot, afval en plastic. Deze ontwikkeling spreekt mij erg aan.


En dat is niet het enige, wat ik bijzonder vind aan Sodexo, het bedrijf is zeer betrokken in de inzet op diversiteit en inclusie. Bijvoorbeeld door het stimuleren van doorgroeimogelijkheden van vrouwen in management rollen. Het bedrijf biedt kansen en is zeer ruimdenkend en ondersteunend om vrouwen te helpen bij de ontwikkeling van hun carrière. .

Met wie zou je nog een keer samen willen werken en waarom?

Ik heb het geluk dat ik met veel mensen werk waar ik nog iedere dag van leer. Met name de vrouwelijke collega’s binnen Sodexo Energy & Resources die zich - in toch wel een mannenwereld – hebben ontwikkeld en senior management functies vervullen, vind ik erg inspirerend.


Cunera Vlaar (Global Account Director Energy & Resources Offshore & Marine Worldwide)  is zo iemand, waar ik groot respect voor heb. Ik zou het geweldig vinden als ik nog een keer met haar zou kunnen samenwerken om een nieuwe klant voor ons te winnen.

Wat spreekt je het meeste aan in de maritieme sector?

Vooral het feit dat geen dag hetzelfde is. Ik vind het geweldig om de platformen en schepen te bezoeken en te zien hoe onze crew zorgt dat iedereen zich welkom en prettig voelt aan boord. Mensen zitten lange tijd aan boord en goed eten en een fijne, schone leefomgeving is dan enorm belangrijk. Dat wij op deze imposante platforms en schepen onze bijdrage kunnen leveren aan de sfeer aan boord, vind ik geweldig. Op zee is alles anders. Om ervoor te zorgen dat er begrip is van het werken op zee, zorgen wij er wel voor dat het senior management regelmatig site visits doen. Op die manier blijft er een connectie en creëren we toch een brug tussen wat op zee gebeurt en aan land.

Wie of wat inspireert jou en heb je nog een tip voor onze lezers?

De normen en waarden van Sodexo inspireren mij het meeste. Ik vind het bijzonder en geweldig dat een grote multinational, die dagelijks meer dan 100 miljoen consumenten bedient, nog zo dicht bij de waardes is gebleven als toen ruim 50 jaar dit bedrijf werd opgericht. De kernwaarden Service Spirit, Team Spirit en Spirit of progress zijn nog steeds het fundament van onze organisatie. Sodexo past in die zin ook heel erg bij mijn normen en waarden en haalt zo het beste in mij boven.


Mijn tip aan lezers is dan ook: zoek een werkomgeving met een cultuur en het liefst een purpose die bij jou past als mens.